Tidig jul

I tisdags firades jul här hemma med släkten! Vi firar tidigare eftersom att jag drar till florida sen! Imorn åker ja rättare sagt! Är så nervös nu och packar in i de sista!
Kul och träffa släkten igen! Jag och jullan på bild, och sen jag och min ena kusin!


Livet är det som händer medan man gör upp andra planer

Nu är julen så nära, och florida bara väntar på oss nu!! det känns helt overkligt. det här året har gått så otroligt fort. det här är ju slutet av tvåtusentolv!! det känns som att de nyss var sommar o vår.. några teoriet om varför man upplever att tiden går så fort när man blir äldre, och så sakta när man är ett barn. När jag var liten kändes sommarlovet som en evighet, men nuförtiden svischar den förbi som en vindpust, okej kanske inte så fort, men nästan. När man är liten, ser man världen så stor, och när man är stor ser man världen så liten. För en femåring är ett år 1/5 av dennes liv, och för en femtioåring är ett år 1/50 av dennes liv.. då är ett år för en femåring betydligt mycket större än för en femtioåring. Det kan även vara att när man är liten har man inte lika mycket att göra, man vaknar på morgonen, går till dagis och leker o sen kommer hem. men när man är vuxen planerar man in sitt liv i minsta detalj, och utnyttjar varenda minut. Kanske är de känslan av att tiden går så fort när man håller på med nånting. Eller är det våra dagliga rutiner som får oss att inte lägga märke till att vi faktiskt lever, och när de hänt nåt speciellt lägger man märke till det och ser tillbaka till det som om det vore igår, för att man gör sina dagliga rutiner om och om igen så att det känns som en kort stund?
 
Idag har jag och pappa bakat pepparkakor, upplivar gamla minnen när jag och julia var små och bakade pepparkakor, det brukade bli mer ätande av deg än att baka själva kakorna haha! mysigt!!

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0