Örebro med bästa Kristina

Idag har jag varit i Örebro med Kristina hela dagen. Vi shoppade och åt på pacos, min favorit texmex restaurang. 

Jag hittade först ingenting att köpa men tillslut hittade jag lite nytt till garderoben.  Hade tänkt köpa färdigt alla mina julklappar men hittade ingen alls. 

Det var en supermysig dag som måste göras om snart igen!

Finaste Kristina på pacos
Vi åt jättegod kyckling&curry på ciabatta




Work night

Har precis vaknat nu, kom hem runt 2 igår från jobbet o va superpigg. Kunde inte somna förens 3-4. Det gick iallafall bra på jobbet, jag jobbar på ett ställe som heter iris media där jag är radiotidningsredaktör. 

Tänkte ta lite kort om mitt jobb för er som inte vet vad man gör, jag läser alltså in morgondagens tidning så de som inte kan läsa den själv istället kan lyssna på tidningen. sammanlagt läser jag in 1h och 27 min. Det är inte helt enkelt men jag tycker det är kul. 

Nu tänkte ja gå ut o springa sen kommer Kristina och hämtar mig för vi ska till Örebro för julshopping!!! Det ska bli så kul och mysigt att bara ha en tjejdag. 

Såhär ser det ut när jag spelar in. 




bananpannkakor

Har varit på körskolan hela morgonen. Har haft körlektion och efter det stannade jag kvar och pluggade lite teori. Eftersom vi är lediga från skolan idag åkte jag hem igen och lagade lunch. Kände hur jag va jättehungrig så stekte lite bananpannkakor. Det är jättesmidigt och jättegott! 
 
Dom flesta av er har säkerligen redan ätit bananpannkakor och hittat erat favoritrecept, det här är mitt favoritrecept. Snabbt, smidigt och gott :)
 
Du behöver
en banan 
2 ägg 
 
Det enda du behöver göra är att mosa bananen som du blandar med äggen och stek. Det blir ungefär 2 st pannkakor beroende på hur stora du gör dem.
 
Även fast jag inte är ett proffs i köket älskar jag att exprimentera med maten och laga den ännu godare än vad som står på receptet. Eftersom jag är oerhört förtjust i choklad hade jag i lite havremjölk och kakao för att få chokladsmaken. Märkte också att pannkakan inte hållde ihop så bra så hällde även i lite bovetemjöl. Det finns säkert redan recept på dehär med det blev riktigt gott tillslut!
 
Jag toppade mina bananpannkakor med frysta hallon och blåbär, pricken över i:et :)
 

Bra torsdag

Slutade runt tolv idag, riktigt skönt faktiskt. Pappa kom och hämtade mig direkt efter skolan och vi övningskörde. Måste erkänna att jag är rätt bra på att backa nu ;) hehe.
 
Sen mötte jag upp Karla och vi pluggade lite teori tillsammans på körskolan :) Är ledig från skolan imorn så det känns jätteskönt! Ska dock ändå upp tidigt för att ha körlektion.
 
Jag längtar så till på lördag, då ska jag och Kristina in till örebro o ha en shoppingdag!
 
Nu ikväll ska jag nog bara ta det lungt o kolla ikapp lite på greys anatomy. Sesång 10 är så bra!
 
 
 

Julstämning på hög nivå!

Här hemma är det julstämning på hög nivå. Jag älskar julen, den är så mysig på alla sätt. Något jag tycker är extra speciellt med jul är att dricka glögg knäcka nötter och umgås med de man tycker om. 

På söndag är det första advent och jag tror att jag tycker mest om spänningen och väntan innan jul. Att räkna ner dagar och tända ljus.


Today is a good day!

Godmorgon vänner! 

Är påväg till skolan nu och har bara 2 lektioner idag. Ska övningsköra med pappa en stund efteråt sen ska jag till körskolan och plugga teori hela eftermiddagen. Mycket med körkortet nu! Har ju bokat uppkörning men tänker inte berätta när jag ska ha den :) 

Efter körskolan ska jag direkt till träningslagret och köra lite kondition och core. Så oerhört taggad på träningen nu!


Raw chokladmousse

Igår kände jag för att baka något gott och nyttigt. Så fick ett tips av min syster om att baka raw chokladmousse, en efterrätt som är relativt nyttig. Hennes blogg hittar ni här, där ni hittar fler smarriga recept :)
 
Jag hör verkligen inte hemma i köket så vet egentligen inte varför jag försökte mig på dethär själv. Resultatet blev förvånandsvärt bra, men jag gjorde ju några klantheter.
 
Jag lyckades skaka yogurten när den inte hade någon kork på sig så det hamnade yogurt över hela köket och dränkte såklart min iphone i yogurt!! SÅ klantig. Det hamnade inne i högtalaren och microphonen och även i laddningshålet och på hemknappen. Lyckades dock få bort det mästa och det som var i hålen gick ganska lätt att damsuga ut så hade sån himla tuuuur. Har haft min iphone i snart 2 år och vill så gärna att den ska hålla tills jag tar studenten. 
 
 
INGREDIENSER
1 jättemogen avokado
6 dadlar
4 msk kvarg (eller mjölkfritt alternativ ex. mandelmjölk. Jag hade lite soyayogurt och mandelmölk)
2msk kakao
Ev. sötning ex. honung (jag hade inte i det)

Börja med att hacka dadlarna i småbitar och mixa dem tillsammans med kvarg/yogurt/mjölk. Tillsätt sedan avokadon och kakaon och mixa tills den har en fin koncistens. När mixen fått en fin mousseig koncistens är den klar! Servera i ett fint glas och ät direkt. Jag toppade även med riven kokos och mandlar.

Tips: Om du ställer in efterrätten i kylen eller väntar en stund kan avokadosmaken lätt ta över så föredrar att äta direkt :)

 
 
 

Time for school

Är i skolan nu och äter mat. Har haft rätten & samhället, marknadsföring och matte. Snart ska vi ha psykologi sen ett långt hål och sist religion :) 

Idag ska jag plugga, övningsköra och träna :)

Att halva veckan redan gått är sjukt, att de är ca 3 veckor kvar till lov är också sjukt och att jag tar studenten om 198 dagar är också sjukt!! Allting går så fort men har mycket att se fram emot :)



Min väg hem

Den här utsikten hade jag idag när jag gick hem från affären. Riktigt dålig kvalité på bilderna från min iphonekamera men man kan ändå se att det var ganska fint ljus :D

Nu ska jag sova, hoppas att jag är frisk imorgon så jag kan köra crossfit! Så sjukt taggad på träning nu.

 
 

If you can't catch a wave then you're never gonna ride it

Hola! 
 
Kort dag i skolan, hade engelska, matte och psykologi sen så slutade vi vid 12. Pappa kom till min skola och hämtade mig så övningskörde jag till karlskoga och sen övade lite på att backa och så. Det gick superbra! Efter de åkte jag hem och latade mig i soffan. Skulle plugga direkt men fick ingenting gjort så nu tänkte jag göra ett nytt försök :)

Ha en bra tisdag!
 

love mondays!

Brukar för de mesta inte va så pepp på måndagar men den här måndagen har varit riktigt bra :) Var i skolan 8 till halv 4 sen åkte jag med Erika och vi körde ett indoor pass och sen core i gymmet.
 
Har inte kört indoor sen innan sommaren, när det blev varmt ute började jag springa istället. Så nu när det har blivit kallt ute känns de rätt att börja köra det igen ;) och det gick superbra!
 
När vi körde mage i gymmet körde vi bland annat några övningar i en slags intervall kan man säga. Ett varv var 10 raka situps, 10 cykel-situps, 10+10 sidositups, 10 fällkniven, 10 flutter kicks 20 heel touch. Sen upprepade vi varvet tre gånger, riktigt jobbigt faktiskt!
 
 
Tänkte dela med mig av min måndagsenergi till er genom två låtar som får mig att må bra.
 
Perfect Symmetry by Keane on Grooveshark Somewhere Only We Know by Keane on Grooveshark
 

Söndagsmys med goda vänner

Det blev en lugn dag idag. Jag gick morgonpromenad med thessan, riktigt bra start på dagen. Sen pluggade jag lite svenska o naturkunskap. 

På kvällen åkte jag till karla för lite filmmys med hon och Vanessa. Vi gick först till maxi o handlade lite gott som vi sen åt när vi kollade på filmen. Vi kollade på hangover 3, faktiskt riktigt bra och rolig :) 


Party like a rockstar

Gårdagen var svinkul! Jag och några vänner åkte först till gastro och åt och firade leonora som blev 18 år! Sen så gick vi in på Statt och dansade och hade jättekul! 

Här är några bilder från igår som jag tog från karla :)






Fredagsmys!

Igår kväll var jag uppe hos thessan för att ha lite fredagsmys bestående av tjejsnack, mango och film. Vi kollade på monsters university, riktigt bra, rolig och sevärd film! 





It's Fridaaaay!!

Det är fredag och humöret är på topp! Har precis varit på gymmet och tränat med Erika. Vi körde först kondition på crosstrainmaskinen och sen dödade vi magen! Ikväll ska jag upp till thessan för att ha en myskväll. 
 
Ha en bra fredag!
 
Så sjukt läskig bil som jag och Erika såg påväg hem från gymmet. 



Äntligen fredag!

Sköna fredag! Äntligen är den här det vi längtat efter. Idag blir bara en lektion i skolan, Naturkunskap. Vi har även idrott men eftersom vi har individuella träningsprogram kör jag på gymmet, superskönt! Då blir det nog högintensiva intervaller på bandet och magstyrka igen. Sen blir det fredagsmys! För övrigt har jag inga planer för helgen så får se vad som händer :)


Mage och axelträning

Det blev ett riktigt bra mag- och axelträningspass tillslut! Älskar att bara köra hårt och trötta ut en muskelgrupp åt gången, det känns mycket mer och bättre då!
 
När jag kom hem från träningen gjorde jag mat. Ungsbakade köttbullar och pressad potatis. Blev supergott!
 
 
 

Torsdag.. snart helg!

Sitter kvar i skolan nu och pluggar, slutade för en timme sen ungefär men lika bra o plugga här!
 
Ska möta upp Ebba vid halv tre för att kötta riktigt på gymmet. Idag är de mage och axlar som gäller! Ska testa lite nya magövningar som vi har tittat på för att få vår träning så bra som möjligt. Den magövning som jag älskar mest är hängande benlyft. Den är så otroligt effektiv och grym att köra!
 
Nu blir de mer plugg innan bussen går! puss&kram

Skulle ni klara er utan träning? - Inte jag

Så otroligt skönt att ha kört det första träningspasset efter en och en halv veckas sjukdom. Hela kroppen känns nu så otroligt härligt trött! Första passet efter en stunds uppehåll känns alltid tungt att gå till, men redan efter fem minuter får man ny positiv energi som får en(mig iallafall) att vilja fortsätta i all evighet. Älskar träning<3 
 
 

Coca-cola eller pepsi?

Vad är din favorit mellan coca-cola och pepsi?

Under sista året på gymnasiet ska man göra ett gymnasiearbete, kan jämföras mot de tidigare årens projektarbete. Det ska ha en koppling till det program man går. Eftersom jag går ekonomilinjen så har jag valt att göra en marknadsundersökning på coca-cola och pepsi eftersom de är drycker som är relativt lika. Vad får konsumenten att välja när han står i affären och ska köpa antingen coca-cola eller pepsi. 

Därför gjorde jag idag ett blindtest på ca75 personer som besvarade en enkät och provsmakade de olika dryckerna utan att veta vilken som var vilken. Resultatet blev faktiskt väldigt intressant! Ska sammanställa det mer noga snart :)

Ikväll blir det att köra gärnet på crossfit! Inte tränat på en och en halv vecka nu så har mycket att ta igen och mycket att ge! 

I gotta find my way back to summer paradise, florida.

Åh vad jag saknar att vara i Florida. Jag var där för nästan ett år sen med min familj och firade jul och nyår. På julafton hängde vi i poolen och julbordet bestod av färskfångad seafood direkt från mexikanska gulfen. Kan det bli mer härligt? Träffade även tomten som kom på en motorcykel ut på piren inne i st Pete, så cool är han inte i Sverige!
 
Nyår firade vi på times square i fourt myers beach med våra amerikanska släktingar. De va så otroligt coolt, en hel fyrverkerishow längst ute på piren mot mexikanska gulfen. En hel publik stod och jublade över att de va nytt år och kollade på när mer och mer fyrverkerier avfyrades. De hade även en liknande ljusboll som de har i New York som innan tolvslaget åker högt upp i luften och sedan ner igen direkt på 12 slaget.
 
Det var verkligen det bästa stället och sättet att fira jul och nyår på. Får du chansen att åka utomlands över julen och nyår, TA DEN!! Vann jag på triss eller helt plötsligt fick obegränsat med pengar skulle jag åka dit i år igen.
 
 
Här är jag och min syster på julaftonsmorgonen, badar i poolen precis bredvid den mexikanska gulfen :)
 
 
Jag, min syster och pappa i entren upp till vår lägenhet. Så stort och så mycket fint julpynt!
 
 
 
Världens goaste och tuffaste tomte!
 


Jag och min familj i tomtens släde på julafton!
 
 
skrev ju ett inlägg för ungefär ett år sen att ja skulle blogga om usa-resan, här kommer början! ;).. tänkte att ja lägger in lite småinlägg om resan lite då och då, så håll utkik :)
 

so... we meat again

Hej på er! 
 
Idag blev det en kort dag i skolan, en inställd lektion och en håltimme resulterade till att vi sköt fram den sista lektionen så vi slutade redan vid 12. Vi hade talkshow på svenskalektionen, jag var en sjukgymnast som pratade om träning. Vilken träning som är mest effektiv för dig, vad du ska göra för att få ut det mesta av din träning, vad man ska göra för att undvika skador och vad du gör om skadan redan är ett faktum. Riktigt intressant att fördjupa sig i! 
 
När vi hade slutat åkte jag och Sabina in till Karlskoga och pluggade körkortsteori på körskolan hela eftermiddagen. Riktigt bra att plugga med någon då man kan hjälpa varandra lite mer. 
 
 
bjuder på lite tisdagshumor hihi :)
 
 
 

I have a dream, a song to sing

Jag kommer rocka igenom den här dagen!
 
Vakna upp med den känslan och tanken varje morgon så blir det lätt enklare att komma upp på morgonen!
 
 
 

HUR ÄR DU?

Idag gjorde vi några övningar i skolan som byggde på hur man är som klasskamrat. Det var ändå övningar som fick mig att fundera över hur man är och vilka egenskaper man har, inte bara i skolan utan även i vardagen.
 
Vilka egenskaper är viktiga för en god klasskamrad/arbetskamrat?
hela gruppen fick fram väldigt många egenskaper, såsom hjälpsam, accepterande, respekterande, motiverande, trevlig, positiv, omtänksam etc. 
 
Efter det skulle vi rangordna dessa egenskaper i den ordning som dom är viktigast. 
 
De tre viktigaste skulle vi sedan ta ut. Dessa blev
1. Respekterande
2. Omtänksam
3. Trevligt bemötande
 
Vi skulle sedan diskutera vad som menas med dessa ord, och hur man går efter dem i praktiken. Är du respekterande, omtänksam och bemöter människor i din omgivning trevligt?
 
Rangordna dig själv, 1-10 hur du själv är.
Från 1-10 hur respekterande är du?
 
Sen kom vi till en övning som var lite omväxlande. Vad ska vi göra för att bli sämre på dessa egenskaper?
Det var ganska smart då man ser klart och tydligt för sig vad man verkligen inte ska göra. Det hjälpte till i nästa övning då vi skulle vända på frågan, vad gör vi för att bli bättre på dessa egenskaper?
 
Jag tycker att det är nyttigt att göra såna här tankeställare någon gång ibland. Kan hända att man inte alltid tänker på hur man är som person och det finns ofta mycket man kan förbättra. Det behöver inte vara mer komplicerat än att man ställer sig några frågor såsom "hur vill jag uppfattas?" "Vad är jag bra på?" "Vilka egenskaper är jag bäst på?" Och "vilka egenskaper bör jag bli bättre på?"
 

Ta hand om dig och varandra

Är i skolan nu och väntar på nästa lektion. Ska snart ha marknadsföring men vi skulle inte plugga idag utan arbeta med skolans värdegrund och göra samarbetsövnigar. Ska bli intressant vad det kan va för övningar. Kanske kommer upp vad vi gjorde för övningar om de va några bra och roliga sen. 

Efter skolan ska jag nog ta en promenad , har knappt rört mig något de här veckorna jag varit sjuk. 

PuSs&kraaaam

Jag vill leva livet

Halloj mina fina! 
Sitter här med en ansiktsmask och ska strax fixa iordning för skolan imorgon och sedan krypa ner i sängen. Inget speciellt är planerat för imorgon antar jag, ska kanske in till körskolan för att plugga lite teori efter skolan sen hem o plugga lite annat. Kan ju inte träna än iallafall! Nu måste jag ta bort ansiktsmasken, ska försöka sova tidigt idag också, ska ju med den tidiga bussen till skolan imorn. Det som är nackdelen med att pendla till annan stad. Man måste alltid gå upp minst en timme innan eftersom att resan ungefär är så lång. Men snart studenten, då behöver jag förhoppningsvis inte pendla mer! 

Puss&kram godnatt :)

HÄRLIGA SÖNDAG

Söndagar tycker jag är en lugn och härlig dag, man har tid till att göra det man tycker om. Så idag tog jag först en skön och lång sovmorgon så jag skulle bli helt utvilad inför nästkommande skolvecka. Förra veckan var jag bara i skolan tre dagar då jag blev sjuk och tappade rösten de andra dagarna. Jag är iallafall frisk nu och rösten håller sakta men säkert på att komma tillbaka o bli min normala. Ska bli skönt att kunna sjunga o greja igen!
 
Efter frukosten så åkte jag och pappa ut och övningskörde, gick jättebra! har ju bokat uppkörning och allt nu så känner att jag har väldigt stor press på mig nu. 
 
Jag har länge funderat på att baka något nyttigt och gott som man kan ha som mellanmål, innan eller efter träning. När jag får dåligt med tid brukar jag i samband med träning köpa gainomax energy- och proteinbars. De är både goda och helt okej till kvaliten. Men jag tycker det skulle vara kul och få något som är clean utan massvis med konstiga tillsatser, så varför inte baka själv? De flesta proteinbars innehåller onödiga ingredienser som inte alls är behövligt för kroppen, vissa är även inte bra för kroppen. Jag fick häromdagen ett tips om ett recept på proteinbars som jag testade att baka idag. Resultatet blev förvånansvärt gott! Receptet hittar ni här på min systers blogg. Jag hade ingen frystorkad jordgubbe hemma så jag hackade ner lite torkad aprikos, en frukt som jag har blivit störtförälskad i på senaste tiden, så sjukt god.
 
Har ju inte kunnat träna på en hel vecka eftersom jag varit sjuk, så nu håller jag på med ett arbete i skolan då jag låtsas vara en sjukgymnast och ska göra iordning övningar till någon som har ont i leder och inte är så bra tränad. Jag blir så motiverad av att läsa om all träning att jag bara vill springa iväg till gymmet och träna lite. Tråkigt att jag måste vänta tills jag blir frisk!!
 
Satt tålmodigt utanför ugnen och väntade på att mina proteinbars skulle bli klara!! Brukar tycka att det är så otroligt jobbigt att vänta, men de skulle va inne i ca 20 min! De blev ganska fina tillslut eller vad tycker ni? :)
 

RSS 2.0